Forsiden        Økologiske juletræer        Økologisk oksekød        Ø-puden

 

Økologisk oksekød

Vores økologiske landbrug er på ca. 40 tdr. land. Vi har et lille opdræt af Hereford kvæg, som udelukkende lever af foder som produceres på ejendommen.

KvægDyrene går på græs hele foråret, sommeren og efteråret og lever udelukkende af græs hø og halm. Køerne kælver i det fri og vi har sjældent været nødt til at hjælpe til. Dette giver nogle sunde og robuste dyr, uden luftvejssygdomme og andre skavanker.

Vores dyr er 1½ -2 år gamle, inden de bliver sendt til slagteren og dyrene har således tid til at vokse op i roligt tempo. Dyrene lever et roligt og ikke stressende liv og har haft det godt inden de bliver sendt til slagteren. Kalvene går sammen med moder- dyret det meste af deres liv.

 

Priser og vægt

Kalvene slagtes på et mindre slagteri, som vi har stor tillid til og har brugt i mange år.

Kødet hænger 14 dage hos slagteren.

Du kan selv få indflydelse på, hvorledes kødet skal udskæres og hvor meget af det der skal hakkes, samt hvilken fedtprocent du ønsker i det hakkede oksekød.

Vi anbefaler at du bestiller ¼ kalv, idet dette giver de mest regulære stykker kød. Normalt vil ¼ kalv bestå af 15 kg fra forparten af kalven, 15 kg fra bagparten (pistolen/ryg) og 10-15 kg hakket oksekød.

1/8 stud/kvie, ca. 25 kg: 50kr/kg

1/4 stud/kvie, ca. 45-50 kg: 50kr/kg

10 kg hakket oksekød, 8 – 12%: 50kr/kg

Vægtangivelser er efter udskæring og det som du får leveret.
Alle priser er incl. slagtning og moms.

Bestilling

Lysmosegård - Lysmosevej 6 - 8670 Låsby - Tlf. 86 95 18 68 - Email